Точно 10 години след първата си среща, на 22 ноември 2020 г., Деби и Джим се женят въпреки ограниченията на пандемията. Не искат повече да отлагат, тъй като през годините церемонията е отменяна четири пъти – заради сватбите на децата на Джим. Два дни по-късно те не са на сватбено пътешествие, а в болницата, където 56-годишната Деби ще стане донор за бившата съпруга на Джим – Майлен Андерсън.

През годините Деби и Майлен винаги са били в добри отношения. Майлен има проблеми с бъбреците от три десетилетия и когато става ясно, че никой от нейните роднини не е подходящ за донор, Деби се съгласява да помогне. Трансплантацията минава успешно и днес Майлен се радва на новия си живот, съобщава БТВ.

„Ако с Джим не се бяхме развели, Деби нямаше да е край нас и сега щях да съм без донор“ – коментира Майлен превратностите на съдбата пред списание „Пийпъл“.

Джим и Майлен се запознават, докато работят в автокъща в Дейтона Бийч, Флорида. Женят се през 1991 г. и по време на първата бременност Майлен е диагностицирана с прееклампсия – високо кръвно налягане, което впоследствие води до проблеми с бъбреците. Двойката се развежда през 2008 г., тъй като Джим не може да се справи с алкохолизма си. В същото време приключва и 17-годишният, втори брак на Деби. Нейният съпруг пък е затънал в блатото на наркотиците и през 2018 г. умира. След запознанството си Деби и Джим веднага си допадат, но тя отказва да излезе на среща с него, ако не спре алкохола. Мъжът е трезвеник вече над 10 години и признава, че Деби е спасила живота му.

Когато Деби научава за тежкото състояние на Майлен, се съгласява да стане донор и заради смъртта на брат си. Той умира през 1995 г. от муковисцидоза, тъй като няма подходящ донор за бял дроб. Всички тестове за съвместимост отнемат месеци, като в същото време бъбреците на Майлен стигат до критично ниските 8% функционалност. За щастие, всичко приключва добре.