Причината за началото на пандемията от коронавирусната инфекция COVID-19 е изтичане на информация от китайска лаборатория, обявиха САЩ.

Според The ​​Wall Street Journal до това заключение е стигнало Министерството на енергетиката на САЩ. Отбелязва се, че по-рано само Федералното бюро за разследване на САЩ се придържаше към версията за лабораторния произход на SaRS-Cov-2, но сега Министерството на енергетиката на страната е на същото мнение.

Припомняме, че миналото лято Световната здравна организация публикува доклад за произхода на COVID-19. Той, както и преди, казва, че прилепите са виновни, но в същото време СЗО не изключва изтичане от лабораторията, тъй като Китай не споделя данни за първата вълна от инфекции.

Наскоро СЗО отрече информация за спиране на разследването за произхода на COVID-19. За да се развият знанията, са необходими нови изследвания, които изискват данни от Китай, казаха от организацията.

В същото време съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан даде интервю за CNN, в което коментира статията на The Wall Street Journal за резултатите от разследване за произхода на коронавируса. Той отбеляза, че към момента американското разузнаване не е стигнало до окончателно заключение за произхода на коронавируса.

Превод: GlasNews