Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц потвърди информацията на австрийските медии "Kronen Zeitung" и "Heute", че ще започне нова работа в САЩ  - той ще стане глобален стратег в инвестиционния фонд Thiel Capital.

Инвестиционният фонд на американския милиардер от германски произход Питър Тийл е базиран в Силициевата долина в Калифорния, където са разположени множество големи компании в областта на високите технологии, информационните технологии и интернет.

Тийл е един от съоснователите на доставчика на платежни услуги PayPal и е един от първите инвеститори във Facebook. В публичното пространство той се позиционира и политически - като републиканец и един от първите поддръжници на бившия президент Доналд Тръмп. Той е и консултант на бившия президент по технологичните теми.

С това поне засега приключват спекулациите за бъдещето на бившия австрийски канцлер. Още преди няколко дни се появиха съобщения за преместването му в САЩ. Като възможен нов работодател се споменаваше спорната компания за анализ на данни Palantir, чийто съосновател е Тийл. От Palantir обаче веднага отрекоха това.