Група шофьори на камиони са използвали превозните си средства, за да помогнат на човек, страдащ от психични проблеми. Случката се разиграва рано сутринта в понеделник под надлез в Небраска.

От споделени в мрежата кадри е видно, как пет камиона, подредени един до друг са спрели движението. В това време лицето, което вероятно е искало да скочи от надлеза, получава медицинска помощ.

„Благодаря за бързата реакция на офицери, войници, парамедици и други на тази ситуация днес в Омаха и особено на тези шофьори на камиони, че се включиха да помогнат. Ако някога имате нужда от някой, който да ви изслуша, помощта е на едно телефонно обаждане на 988“, каза щатският патрул на Небраска в публикация в социалните медии.

Шофьорите на камиони се активизираха по подобен начин в Детройт през 2018 г.

Тогава при подобен инцидент 13 камиона се наредиха под надлез, за ​​да помогнат на мъж, който изпитва психични проблеми.

„Ние знаем, че обикновено, ако някой скочи от тази височина, ще е фатално,“ казва щатският патрул.

Той допълва, че винаги шофьори на камиони доброволно са помагали за предотвратяване на евентуално самоубийство.

„Те също искат да помогнат. Никой не иска да види как някой отнема живота си и ако трябва да паркирате камиона си под надлез за няколко часа, за да се уверите, че някой е в безопасност, те са повече от готови да го направят,“ каза още той.

Превод: GlasNews.bg