Неизличимо болен 20-годишен младеж се ожени за училищната си любов, след като докторите го предупредили, че скоро ще умре. Серхио Сото и Изабел Кристобал сключиха брак на 7 септември в Сан Франциско, Калифорния.

Сото се бори с левкимия в продължение на 15 години, а в голяма част от тях до него е младото момиче. В края на месец август американецът трябвало да чуе мрачна прогноза. Лекарите му дали една-две седмици живот. Именно затова той решил да предложи на дългогодишната си приятелка да се оженят. Момичето отговорило със заветното “Да”, а церемонията се провела след дни - във вторник.

“Каквото и да се е случвало по време на лечението ми, Изабела винаги е била до мен. Знам, че тя е единствената в живота ми,  затова й отправих предложението. Тя е любовта на целия ми живот и аз искам да бъда с нея завинати”, разказва Сото.

Младото семейство се надява, че тяхната история ще даде надежда и на други хора, особено на тези, които се борят с коварни заболявания, или на други, които са загубили свои близки.

“Пазете позитивното си настроение, както прави Серхио, бъдете силни и живейте истински”, заключава Кристобал.

Превод: GlasNews.bg