Драматични кадри показват пораженията от стихиите, които връхлетяха Луизиана и Тексас. От силата на ветровете нанесени множество материални щети.

Жител на Тексас е заснел АТВ, вдигнато във въздуха. Друг американец споделя видеотклип на торнадо край езерото Чарлс в Луизиана. Край същия водоем е пострадал човек, след като вятър със скорост 64 мили е отнесъл прозорците на дома му.

В щата близо 18 710 къщи и търговски обекти са останали без електричество. В Камерън Кънтри 60% от жителите имат нарушения в електрозахранването, пише "Дейли мейл".

Тази сутрин са получени 90 000 сигнала за прекъсвания в щата Текста, а близо 55 000 обекта още са без ток. Службите отчитат множество щети в окръг Маурусвил, като са засвидетелствани три случая на торнадо.

В Хюстън е заснето огромно дърво, което е паднало върху къща след стихията. От друга част на щата има кадри как стихията изкоренява растителност.

Очаква се, фронтът от гръмотевични бури да  удари най-силно централните части на Тексас, като скоростта на вятъра ще достигне от 40 мили в час до цели 70. Бурите ще се насочат преминат през Луизиана към Мисисипи тази нощ.

Метереолозите прогнозират обилни валежи, а службите се готвят за наводнения.

Превод: GlasNews.bg