Синът на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, Доналд Тръмп-младши, разкритикува плановете на американското ръководство да окаже помощ на Украйна. Той е възмутен от разпределението на 40 милиарда долара за страната.

Тръмп-младши публикува възмущението си в социалните мрежи.

Той илюстрира публикацията със снимка, на която президентът на Украйна Владимир Зеленски „танцува на стълб“ под формата на стриптийз по бански в цветовете на знамето на Украйна.

В същото време друг герой - Джо Байдън - активно раздава пари за това изпълнение.

„40 милиарда долара!!! Дъжд от пари за Украйна... Докато американците страдат, а ние имаме недостиг на адаптирано мляко за кърмачета. Страхотна работа, момчета!”, негодува Доналд Тръмп младши.

Според него „максимум $7” от тези пари ще отидат за подпомагане на украинците, докато останалите пари ще са в джобовете на корумпирани служители.

По-рано стана ясно, че сенаторът от Кентъки Ранд Пол наложи забрана за отпускане на 40 милиарда долара за Украйна. Поправката беше отхвърлена в Сената на САЩ.

Според Ранд Пол планираните разходи трябва да бъдат внимателно проучени и да се добави информация за финансовата отговорност. В резултат на това одобрението на документа беше отложено поне за седмица.