Тийнейджърка е намушкала смъртоносно с  нож 7-годишната си сестричка, която е гледала, а причината е спор за пускане на водата в тоалетната. Трагедията се е разиграла в американския град Тейлър, Мичиган.

13-годишното момиче било оставено от родителите си да гледа сестричката си в семейния дом в събота.

В банята имало бележка за пускане на водата в тоалетната, а това предизвикало спор между сестрите, разкриват от местната полиция.

По-голямото момиче е обвинено, че с нож е намушкало сестра си в главата, шията и корема. След това тийнейджърката се обадила на 911, пише Metro.

Сестра й е откарана по спешност в близката болница, където е обявена за мъртва.

Междувременно тийнейджърката „била много спокойна и просто не показвала никакви емоции“, разкри детектив Закари Диджакомо.

Родителите им казали на служителите на реда, че са оставили момичетата сами за два часа и че двете имали „нормални спорове между братя и сестри“ в миналото, но нищо по-сериозно.

Тийнейджърката е обвинена като непълнолетна в предумишлено убийство първа степен, съобщиха от прокуратурата във вторник.

„Като се има предвид младата й възраст, държавата ще разполага със седем години, за да я диагностицира, лекува и рехабилитира до задължителното й освобождаване на 21-годишна възраст“, ​​каза прокурор Ким Уърти.

Нито нейната самоличност, нито самоличността на жертвата са разкрити.

„Няма абсолютно никакво съмнение, че фактите в този случай са ужасяващи“, каза Уърти.

Превод: GlasNews.bg