Смъртоносна автомобилна катастрофа пред новогодишен концерт в Рочестър, Ню Йорк, се разследва като домашен тероризъм. Причината за това е, че заподозреният е оставил предсмъртна бележка и дневник в хотелската си стая, съобщи CNN.

Два автомобила - единият от които натоварен с газови бутилки - се врязаха в тълпата пред концерта в Kodak Center, убивайки двама души и ранявайки петима други.

Около 00:50 ч. на 1 януари празнуващите са вървели по пешеходната пътека пред залата, когато джип се е врязал в лека кола, излизала от близкия паркинг, заяви началникът на полицията в Рочестър Дейвид Смит.

Силата на удара е прехвърлила автомобилите през група пешеходци, които са били на пешеходната пътека, каза Смит.

Двамата пътници в единия автомобил са загинали, а шофьорът е откаран в болница с наранявания, които не са животозастрашаващи, предаде БГНЕС. Водачът на другата кола също е бил хоспитализиран с животозастрашаващи наранявания.

Трима блъснати пешеходци са откарани в болница, като единият от тях е с опасност за живота, съобщи Смит. Катастрофата е предизвикала пожар, който е бил потушен от пожарникарите за близо час.