Снежна покривка, чиято дебелина на места нахвърли 180 сантиметра, покри западната част на американския щат Ню Йорк и принуди властите да въведат ограничения в движението по пътищата, а някои авиокомпании трябваше да отменят полети малко преди началото на натоварената празнична седмица на Деня на благодарността, предаде Ройтерс.

Губернаторката на щата Кати Хокъл се обърна за помощ към Националната гвардия на САЩ и тя изпрати около 70 души, които да се включат в почистването на снега в най-тежко засегнатите зони в окръг Ери.

Първата голяма снежна буря в региона за този сезон се разрази в четвъртък, след като от север започнаха да нахлуват силни ветрове и студен въздуха.

Опасни валежи в почти цялата страна

Синоптиците не очакват промяна в метеорологичната обстановка преди началото на следващата седмица.

На международното летище "Бъфало - Ниагара" се образува снежна покривка с дебелина от около 90 сантиметра и много полети бяха отменени.

Тази сутрин в Бъфало, който е вторият по големина град в щата, бяха наложени редица ограничения в движението по пътищата.

Вчера там бе отчетен рекорден снеговалеж, като снежната покривка надхвърли 40 сантиметра, съобщи БТА. Предишният рекорд в Бъфало е регистриран през 2014 г., когато снежната покривка е била малко под 20 сантиметра.

Според информация на местните власти рязкото влошаване на времето е станало причина за най-малко два смъртни случая. Става въпрос за хора, получили инфаркти, докато са чистели снега.