Полицията в Ню Йорк задържа мъж, за когото се смята, че е буйствал в едно от заведенията на Макдоналдс в града и е заплашвал клиенти с брадва. Видеото от инцидента беше публикувано от потребител на Twitter.

Инцидентът се случил миналия петък сутринта. Във видеото, което беше публикувано онлайн, мъж се кара с други посетители, блъска и бие един от тях. В отговор група от трима души започва да го бие. Спорът спира за малко и след кратка пауза посетителят вади брадва от раницата си и започва да троши интериора на заведението – маси, стени и др. Освен това заплашва и нанася няколко удара по главата на друг клиент, след удара мъжът пада от стола на пода.

Освен брадвата, в раницата на нападателя е открит и нож. По-късно нападателят се качил на колелото си и си тръгнал.  

В отговор на запитване на журналисти градската полиция съобщи, че заподозреният, 31-годишният Майкъл Паласиос е задържан. Срещу него са повдигнати обвинения за умишлено причиняване на щети, както и за заплахи и незаконно притежание на оръжие.

"Свидетели съобщават, че заподозреният е извадил брадва от раницата си и е заплашвал други. Той умишлено е причинил материални щети на заведението. Пристигналите на място служители са го задържали, а в раницата е открит и нож. Няма данни за наранявания".

Превод: GlasNews