Четирима души загинаха при стрелба в търговски комплекс в американския град Джаксънвил, щата Флорида, предаде Ройтерс, като се позова на телевизионния канал "Фокс Нюз".

Кметицата на Джаксънвил Дона Дийгън каза пред местния канал "Нюз4ДЖАКС", че мъж се е барикадирал в търговския комплекс на "Кингс роуд". Малко по-късно общинската съветничка от Джаксънвил Джу'Коби Питман, която определи случилото се като трагедия, заяви, че, доколкото е разбрала, заподозреният е ликвидиран. "Хората в тази общност страдат. В момента аз съм много, много разгневена", заяви Питман пред репортери.

Шерифът на американския град Джаксънвил, щата Флорида - Ти Кей Уотърс, обяви, че мотивиран на расова основа стрелец е застрелял трима души в търговския комплекс "Долар дженеръл", преди да сложи край на собствения си живот, предаде Асошиейтед прес.

Експлозии в бензиностанция! Има жертва и десетки ранени

"Казано направо, тази стрелба е расово мотивирана. Той е мразил тъмнокожи", заяви Уотърс на пресконференция и допълни: "И трите жертви са били тъмнокожи - двама мъже и една жена".

Ройтерс информира, че стрелецът е бил бял, предполага се, че е носил предпазна жилетка и е бил въоръжен полуавтоматична пушка от типа на АР-15, както и с пистолет. Преди това е бил забелязан в местен университет. От ФБР обявиха, че започва федерално разследване по случая, информира БТА.

Според шериф Уотърс стрелецът е бил малко над 20-годишен. Ройтерс цитира кметицата на Джаксънвил Дона Дийгън, която казва, че "това е престъпление, изпълнено с омраза".

Предполага се, че убиецът е действал сам и не е бил част от голяма група.

Учебни самолети се сблъскаха, загинаха украински пилоти