Равнището на водоем край Лас Вегас спада, а това разкрива зловещи находки, като полицията смята, че това е само началото.

Според някои това може да доведе до разкриване на престъпления, извършени от мафията – някои от които преди десетилетия.

Миналата седмица край езерото Меад е открит метален варел, в които имало скелет – останки от мъж, загинал от огнестрелна рана. Зловещата находка е открита от лодкари. Местопроизшествието e съвсем близо до стриптийз клуб, създаден, за да се заобиколят законите против хазарта в щата Невада в миналото.

Смята се, че мафиотите използвали водите на водоема, за да изхвърлят своите жертви. Поставянето на убитите във варели било разпространено сред престъпниците през миналия век.

Един от изчезналите мафиоти от Лас Вегас е и Джон “Прекрасният Джони” Росели, роден през петдесетте, чиито следи губят през 1976 година. По-късно тялото му е открито в метален варел чак край бреговете на Маями. Раазследващите установяват по обувките и дрехите на останките приблизителното време на смъртта му.

В случая с намерените останки преди дни няма да е толкова лесно. Заради корозията на метала и времето те са силно повредени.

Детектив Рай Спенсър разказва, че се изчакват именно изследванията на метала. А според него това може и да не е единствената подобна находка.

“Има добър шанс, когато нивото на водата падне да открием още човешки останки”, казва той, цитиран от  “Мирър”. Само седмица след това е открито още едно тяло – за момента обаче тече разследване и не е ясно дали има признаци на насилствена смърт.

Така рекордната суша в района, която пресушава водоеми, може да помогне за разплитането на мафиотски истории от Града на греха.

Превод: GlasNews.bg