YouTube-каналът WhistlinDiesel  подложи Тойота Хилукс на сурово изпитание. Пикапът бе хвърлен от 3000 метра височина. Видеото е качено на 16 юни и има завиден брой гледания. За 48 часа е видяно от близо 2 000 000 души.

Момчетата издигнаха машината  в небето с помощта на хеликоптер Kaman K-Max, като при първия опит тя бе  пуснат от 150 метра. Автомобилът се приземи на капака си и рамата му се счупи, като предните и задните колела се озоваха близо едни до други.

След това височината беше вдигната на 3 километра. На колата бяха необходими 29 секунди, преди да се размаже на земята.

Още тестовете на Euro NCAP показаха, че това не е най-здравият и най-безопасен автомобил. Базовият вариант на пикапа, който е без допълнителни системи за сигурност, получи само 3 звезди от оценяващите експерти, пише Automedia.bg.

Самото видео вижте тук:

Това не е първото подобно издевателство над представител на въпросната марка. Преди години екипът на предаването Top Gear вече изпробва здравината на японския пикап.

Тогава Джеръми Кларксън, Джайм Мей и Ричърд Хамънд опитаха абсолютно всичко, за да унищожат колата. Първоначално тя бе блъскана из улиците на Бристол и  беше оставена за една нощ в океана.

Това обаче се оказа недостатъчно и след лека намеса на механик автомобилът запали. Британците обаче не се спряха дотук, те подпалиха "Хилукса", блъскаха го с огромна топка за бутане на сгради, а накрая дори го качиха въпху блок, който бе взривен.

Тогана здравината на пикапа надмина очакванията на всички.