Тийнейджър от щата Вашингтон се оказа в опасна ситуация, когато хеликоптер се разби върху трактора, който е управлявал в семейната си черешова градина.

Миналата седмица младежът - Логан Шнайдер, се заел с изсушаването на плодовете след скорошен дъжд. Докато си вършел работата, 19-годишният младеж носел шумопотискащи слушалки, но въпреки това той чул два удара, пише The New York Times.

„Погледнах нагоре и тогава го видях“, казва младежът пред Times и допълва: „Веднага щом го видях да се стоварва върху мен, си казах: „О, не, това определено ще ме удари.“

Пилотът на хеликоптера пък споделя, че е бил притиснат до волана, като добавя още, че тийнейджърът успял да се освободи и да се обърне, за да спаси пилота, който висял с главата надолу все още закопчан с колана си.

„Чух го да крещи“, казва Шнайдер пред репортерите. "Погледнах и го видях... висеше с главата надолу, огънят беше навсякъде. В онзи момент наистина не мислех. Просто действах."

Според Федералната авиационна администрация пилотът Кори Джонсън е бил единственият човек в хеликоптера, пише още Times.

Причината за катастрофата била, че хеликоптерът се бил оплел в електропроводи, докато е извършвал селскостопански операции

Когато пожарникарите пристигнали в семейната ферма на Шнайдер, те намерили хеликоптера и трактора в пламъци.

„Първоначалните усилия на пожарникарите бяха възпрепятствани, тъй като достъпът до хеликоптера и трактора беше затруднен от електропроводи с високо напрежение“, се казва в становище от пожарната. Първоначално, преди да се разбие, хеликоптерът се ударил в електропроводи, които били над фермата на Шнайдер.

„След като електропроводите бяха изключени, пожарникарите потушиха огъня, който беше обхванал трактора и хеликоптера“, пишат още от Orondo Fire.

Накрая развързката била добра и за двамата - медицински екипи ги транспортират до болница, където се установява, че не са получили животозастрашаващи наранявания.

19-годишният тийнейджър наскоро завършил гимназия и планирал да се запише в Big Bend Community College в Мосес Лейк. По стечение на обстоятелствата той се надявал да стане пилот. След инцидента мечтата му остава непроменена. „Все още искам да бъда пилот“, казал той пред Times.

Превод: Glasnews.bg