Президентът на САЩ Доналд Тръмп обсъжда със съветниците си няколко инвестиции в медии и публични прояви, които да го задържат във фокуса на общественото внимание до евентуалната му кандидатура за президент през 2024 г., предаде Ройтерс.

Тръмп обмисля да стартира нов телевизионен канал или социална медия, която да се съревновава с тези, които според него са го предали и са ограничили възможностите му да комуникира пряко с американците, според нeгови съветници.

"Мисля, че всички варианти са на масата, от социална медия, до медийна компания, до това да обяви, че се кандидатира за президент още в деня, след като напусне поста", заявява представител на Републиканската партия.

Президентът на САЩ не е признал победата на своя съперник от Демократическата партия Джо Байдън, който спечели необходимите 270 гласа в Избирателната колегия още на 7 ноември, пише Вести.

Медиите в САЩ обърнаха внимание и на променения цвят на косата на президента Тръмп, което стана повод и за множество шеговити постове в мрежата.

Американският президент е променил цвета на емблиматичната си коса от рус на сребристо бял.