По време на надпреварата за президентските избори в САЩ събитията от 11 септември 2001 г. в Ню Йорк получиха неочаквана интерпретация. Бившият президент на САЩ, водещ кандидат от Републиканската партия на САЩ, милиардерът Доналд Тръмп, направи шокиращо изказване по време на реч в град Лакония (Ню Хемпшир).

Според него не е имало атака срещу кулите на Световния търговски център. Поне така, както се представя официално.

Политикът каза, че "четири години са му затваряли устата“, но сега Тръмп може да говори.

„През цялото време казвам: не е имало нападение срещу кулите на Световния търговски център, не е имало нападение, както ни го показаха, и че други страни са били замесени в това...“, каза той.

Тръмп смята, че действията на неназовани сили са довели до смъртта на милиони хора и огромно и разточително прахосване на средства в размер на 9 трилиона долара. Освен това Съединените щати се оказаха „въвлечени във война в Близкия изток“.

„Убихме милиони хора... и какво постигнахме? Нищо! Получихме само смърт и кръв”, смята той.

Във видеоклип от речта, публикуван онлайн, изявлението за нападението се чува на 14 минути и 30 секунди. Видеото е публикувано от CNBC.

Да припомним, че според официалната версия на 11 септември 2001 г. терористите отвлякоха четири самолета в САЩ, а два атакуваха кулите на Световния търговски център. Третият се насочи към Пентагона, последният падна в поле.

При терористичната атака загинаха 2977 души, а 24 се водят в неизвестност.

На мястото на трагедията в Ню Йорк е издигнат мемориал с имената на жертвите.