Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се появи публично в събота за първи път след съобщението му за възможен арест преди седмица.

Тръмп заяви, че ще го задържат и призова: Протестирайте

 
Говорейки пред хиляди свои поддръжници на митинг на летището в Уейко в Тексас, Тръмп използва псувня за разследването в Ню Йорк за плащания на порноактрисата Сторми Даниелс.

„Окръжният прокурор на Ню Йорк, под егидата и ръководството на „Департамента по несправедливостта“ във Вашингтон, разследва моя случай, който не е нито престъпление, нито простъпка, нито романтика“, каза той.

Тръмп каза, че целият му личен, финансов и бизнес живот е преобърнат с главата надолу и дисектиран, като според него той е най-невинният човек в историята на САЩ.

„Ще предотвратя Трета световна война“

Говорейки за войната на Русия срещу Украйна, Тръмп припомни, че именно по време на неговото президентство са започнали мащабни доставки на оръжие за Украйна. „Дадох им стотици и стотици ракети Javelin“, каза той и добави, че неговият предшественик Барак Обама е изпратил само възглавници на Киев – тоест несмъртоносно оборудване.

Тръмп повтори тезата си, че ако все още беше в Белия дом, Путин не би се осмелил да атакува Украйна, но го е направил, виждайки слабостта и нерешителността на настоящия американски президент.

„Веднага щом си тръгнах – можете да наричате тогавашната катастрофа както искате – те [руснаците] веднага започнаха да събират войски на границата [с Украйна]“, каза Доналд Тръмп.

След началото на пълномащабна руска инвазия през февруари 2022 г. Тръмп каза, че Путин „иска да вземе парче от Украйна“. Сега, по думите му, няма да спре, докато не го получи изцяло.

Ако бъде преизбран, Тръмп обеща незабавно да спре руската инвазия в Украйна. „Когато стана президент, ще постигна това за 24 часа“, увери той, без да навлиза в подробности.

Стоя тук пред вас, аз съм единственият кандидат, който може да каже следното: ще предотвратя Третата световна война“, обяви бившият президент под бурни аплодисменти на публиката.