Кандидатът на Републиканската партия за Белия Дом - Доналд Тръмп, обяви, че е приел предложението на телевизия Fox News за публичен дебат с вероятния кандидат на Демократическата партия - Камала Харис. 

Тръмп обяви новината с пост в социалната си мрежа Truth. Той уточнява, че се е съгласил с предложението на медията, след като Джо Байдън се оттегли от надпреварата за нов мандат.

Официално издигнаха Камала Харис за кандидат за президент

Предварително планираният дебат с него в близката до демократите телевизия ABC вече не е на дневен ред.

Тръмп припомня за съдебната му битка с телевизията, както и с водещия на ABC Джордж Стефанопулос. Той подчертава, че дебат в тази медия би представлявал конфликт на интереси при евентуално негово участие.

Доналд Тръмп допълва, че дебатът по Fox News ще се проведе на 4 септември в щата Пенсилвания, въпреки че мястото на събитието все още не е определено. 

Модератори на дебата ще бъдат водещите на Fox News - Брет Байер и Марта Маккалъм, а правилата за двамата участници ще бъдат подобни на тези от дебата между Байдън и Тръмп, провел се по CNN на 27 юни, с разликата че този път ще има и зрители. 

Засега не е ясно дали Камала Харис ще приеме поканата на Fox News за дебата, тай като телевизията e близка до Републиканската партия, но през миналия месец тя заяви, че „готова да дебатира с бившия президент“. 

Същевременно тя обвини Тръмп, че се е отказал от споразумението за дебат по ABC News.

По-рано бившият президент Тръмп заявяваше, че няма да дебатира с Камала Харис, докато тя не стане официален кандидат на Демократическата партия за президентските избори на 5 ноември 2024 г. 

Очаква се Камала Харис да бъде номинирана официално в понеделник, седмици преди националната конвенция на партията, за да бъдат спазени сроковете за регистрация в някои от щатите.