Трима мъже влязоха в правната история, след като съдът им разреши да бъдат посочени в удостоверенията за раждане на децата им.

Иън Дженкинс, Алън Мейфийлд и Джеръми Алън Ходжис са използвали дарени ембриони и сурогатни майки, за да имат двете си деца, дъщеря им Пайпър и синът им Паркър.

Иън, който е лекар разказва: „Един от приятелите на Джереми ни предложи ембрионите, които са останали от създаването на семейството им чрез ин витро, но така и не са ги използвали повече. Имахме възможността да осиновим ембрионите и да вземем решението да отгледаме уникално семейство.

Трябваше да имаме предвид и факта, че децата ни могат да се възприемат по различен начин. Не искахме те да станат обект на подигравки или тормоз".

Най-голямото предизвикателство идва малко преди да се роди Пайпър, защото ограничителните закони в САЩ им пречат да изградят семейство чрез сурогатно майчинство.

Алън - който има връзка с Иън от 17 години и с партньора им Джеръми от осем - каза: „Голямото предизвикателство за нас бяха правните предизвикателства".

При сурогатното майчинство трябва да имате заповед за произход от съда, декларираща кои ще бъдат законните родители.

В началото, тъй като не беше сигурно, че можем и тримата да присъстваме в акта за раждане, се стигна и до съдебен процес.

"Спорихме в съда - беше доста интересно, но и напрегнато. Първоначално изглеждаше, че няма шанс да получим, това което искаме, но в крайна сметка съдията ни изслуша и уважи молбата ни. Така, получихме родителски права над нероденото ни все още дете".

Иън дори е написал книга за интересната им история – "Тhree Dads and a Baby".