В САЩ турист, посетил националния парк Йелоустоун, беше наречен "идиот", след като се приближи твърде много до ядосан бизон. 

Хората се съветват да стоят на поне 25 ярда (почти 23 метра) от бизоните през цялото време, но един турист, посещаващ националния парк Йелоустоун, беше нападнат и ранен, след като се приближи твърде много.

Паркът от 2,2 милиона акра е дом на повече от 200 вида животни, включително мечки гризли, вълци, плешиви орли и планински лъвове. Освен това паркът е дом на най-голямата популация от бизони в Северна Америка – около 4700.

При скорошно пътуване до Йелоустоун един от туристите се доближи много до бизон, пише Mirror. На кадрите, публикувани в Instagram, се вижда, че един човек лежи на земята, а над него се извисява огромен бизон. Вижда се, че животното изглежда разтревожено и е опряло глава в тялото на мъжа.

Много хора в коментарите осъдиха мъжа, че се е приближил твърде много до огромния бизон.

"Е, добре! Искаше ли да си направи селфи, накрая получи незабравима снимка", пише един от тях.

Бизон нападна турист, национален парк, огромен бизон, Йелоустоун, туристи, искаше да си направи селфи, нахален турист, опасно животноЦял екран
Паркът е дом на най-голямата популация от бизони в Северна Америка - около 4700 Снимка: toursofyellowstone/Instagram

Изданието отбелязва, че хората не трябва да се доближават до бизони на по-близо от 23 метра. Малките им изглеждат игриви и подобни на кученца, но възрастен може да тежи до 2425 паунда (почти 1100 кг) и да достигне максимална скорост от 35 мили в час (56 км/ч). Хората се съветват да спазват безопасно разстояние, тъй като представителите на този вид могат да бъдат опасни и непредвидими.

Според уебсайта на Службата за национални паркове бизоните са причинили повече наранявания на хората в Йелоустоун от всяко друго животно.

„Дайте на бизоните свобода на движение, ако са близо до къмпинг, пътека, крайбрежна алея, паркинг или в застроена зона. Ако е необходимо, обърнете се и вървете в другата посока, за да избегнете контакт с диви животни в непосредствена близост. Приближаване на бизони е за тях като заплаха и те могат да отговорят с блъфиране, клатене на глава, лапане, мъркане или подсмърчане. Това са предупредителни знаци, че сте твърде близо и че атаката е неизбежна", се казва в указанията на сайта.