В Америка полицията разследва мистериозна смърт на летище в щата Юта. 30-годишен мъж се е качил в двигателя на самолета и е загинал. CNN пише за това.

Инцидентът е станал късно вечерта на 1 януари на международното летище в Солт Лейк Сити. Мъжът стигнал до защитената зона през аварийния изход от терминала. Журналистите пишат, че самолетът е стоял в края на пистата и работници са размразявали леда. Мъжът изтичал до самолета и се качил в двигателя.

Спасителите са открили пострадалия. Отбелязва се, че той е бил в безсъзнание и не може да бъде реанимиран. Установява се и каква точно е причината за смъртта.

От полицията съобщават, че загиналият е жител на Парк Сити, който е имал и бордна карта за полет до Денвър.

Един от пилотите е видял мъжа да се насочва към самолета. Няколко минути по-късно служителите на реда открили вещи на загиналия, включително дрехи и обувки, които той бил оставил на пистата.

Около 10 минути след началото на издирването летищните контрольори съобщили, че мъжът е на една от платформите, където се е качил под самолета. След това от полицията поискали от авиодиспечерите да наредят на пилота да спре двигателите на самолета.

Мъжът е изваден, но е починал на място. В момента се установява причината за смъртта, ще бъде направена и токсикологична експертиза. Местната полиция разследва случилото се.

Превод: GlasNews.bg