Във Вашингтон, САЩ, собственици на магазини, които страдат от неконтролирани кражби, са намерили начин да се борят с тях. Отсега нататък вместо продукти по рафтовете те поставят техни снимки. 

Над 900 търговски обекта в града планират да затворят догодина заради постоянни кражби. Около 1500 аптеки също са заплашени от затваряне.

Напоследък зачестиха случаите, когато няколко десетки обирджии, предимно тийнейджъри, нахлуват в търговски обект, крадат и повреждат стока и бягат, пише Daily Mail. Охраната, която дежури в магазина, просто не може да се справи с нашествието на крадците. След такива набези по рафтовете не остава почти нищо.
На снимката се виждат тоалетна хартия, кърпи и дори лекарстваЦял екран
На снимката се виждат тоалетна хартия, кърпи и дори лекарства

Поради това в много магазини продуктите са заменени със снимки и клиентите, които искат да закупят продукта, натискат бутон, след което продавачът им го изнася от склада.

„Когато влезете в магазин, може да си помислите, че затваря, защото няма почти нищо по рафтовете. Попитах служителя какво се краде най-много и той само се засмя и каза „всичко“. Хвърлят храна и напитки на земята и ги тъпчат, оставяйки голяма бъркотия“, каза репортерът на Fox 5 Сиера Фокс пред зрителите.

Подобна е ситуацията и в местните аптеки. Заради кражби гражданите рискуват да останат без лекарства.

Жителите на Вашингтон, които пътуват в чужбина, са изненадани как в Европа могат лесно да имат скъпи лаптопи и други домакински уреди по рафтовете на магазините, без никой да ги открадне.

Превод: GlasNews