ЧВК "Вагнер" на бойните полета в Украйна се оказаха "малко по-добри" от редовната армия на Руската федерация, благодарение на "немислими методи". Докато руските войски не показаха образцови действия в голям мащаб. Това каза днес министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин.

„Те използваха осъдени, затворници, за да водят своята офанзива редовно, но не мисля, че продължават да набират служители от затворите. Но този тип методи бяха наистина интересни, честно казано немислими. Но знаете ли, те са малко по-добри от руските сили. Не сме виждали примерни действия от страна на руските войски в голям мащаб", каза Остин.

В същото време шефът на Пентагона отново акцентира върху колосалните загуби сред наемниците, като каза, че САЩ са отбелязвали това неведнъж.

Днес в украински медии се появи информация, че руският бизнесмен и собственик на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин е готов да приеме на военна служба в редиците на своето военно формирование хора, които са били на лечение в психоневрологични диспансери.