Вълк нападна двегодишно момиченце близо до къщата му, ухапа го и се опита да го отвлече. Бащата на детето, израелецът Ариел Елияху, е бил наблизо. Чувайки писъците на дъщеря си, той хукнал към хищника и го прогонил. За инцидента стана известно в неделя, 4 декември.

Нападението е извършено в Уудланд Хилс, Лос Анджелис, където живее израелското семейство. Инцидентът е заснет от камери за видеонаблюдение.

Ариел докарал дъщеря си от детската градина и я оставил от колата на тротоара пред къщата, а той отишъл да разтовари играчките й. В този момент прериен вълк – койот се нахвърлил отзад върху детето. Бащата се втурнал да помогне на детето, крещейки ругатни и псувни на иврит.

"Първоначално Ариел помислил, че дъщеря ни е паднала и плаче. Но когато се приближил, видял койот близо до нея", каза майката на момичето Шира Елияху.

След като прогонил хищника, Ариел вдигнал дъщеря си на крака и я прегледал. По думите му детето е получило само леки наранявания по крака, поради което скоро е била ваксинирана срещу бяс.

Съпрузите казаха, че койоти редовно се появяват в близост до жилищни сгради в техния район. Причината е, че в близост има голям горски парк и природен резерват.

Калифорнийският отдел за опазване на дивата природа заяви, че разследва и търси животното, което напада хора и домашни любимци в Уудланд Хилс. По-специално се изследват следи от ухапвания по дрехите на момичето, за да се извлекат фрагменти от ДНК. Учените се надяват, че това ще помогне.

Съобщава се също, че през 2022 г. койоти са нападали хора и домашни любимци седем пъти в различни окръзи на Лос Анджелис. Експертите препоръчват на местните жители да оградят домовете си с огради с височина поне 2,5 метра, за да се предпазят от хищници и да не хранят диви животни.

Превод: GlasNews