Свети Валентин е един от най-романтичните дни в годината. Милиони хора на този ден бързат да изпратят съобщение до любимите си хора и да признаят чувствата си. Има обаче и такива, които в този ден особено ярко се опитват да забравят за провалилата се любов. Зоологическата градина в Бронкс (Ню Йорк) е сигурна, че това, което няма да изпратите този ден, е най-добрият начин да го кажете с помощта на хлебарки...

Пазачите на зоологическата градина обясняват, че понякога ни е трудно да намерим думи, за да признаем чувствата си, но те предлагат печеливша опция „да настръхнем любимия човек“. За да направите това, според персонала на зоологическата градина, достатъчно е просто да назовете хлебарка в чест на вашия Валентин, защото ако има нещо по-вечно на света от любовта, „това са хлебарките“, пише IFL Science.

Зоопаркът в Бронкс отбелязва, че всеки може да направи този подарък за специален човек - такова удоволствие ще струва само 15 долара. Любопитно е, че ако се замислите, хлебарката наистина е най-добрият начин да кажете „Обичам те“, а ако се замислите, това е и най-добрият начин да кажете „Мразя те“. Като цяло, каквото и послание да изпратите на този Свети Валентин, хлебарките са най-добрият избор.

Зоопаркът в Бронкс обаче не е единственият, който предлага тази услуга. Например в зоологическата градина в Ел Пасо в Тексас всеки е поканен да изиграе номер на бившия си на този ден - посетителите са поканени да кръстят хлебарка на бившите си партньори и след това да гледат как с нея се хранят сурикати. „Отмъщението е ястие, което се сервира студено и за предпочитане към сурикат“, се казва в изявление на зоопарка. Акцията носи символичното име „Спри да ме дразниш“.

Но това не е всичко. Зоопаркът Lehigh Valley в Пенсилвания също предлага на посетителите подобно събитие, наречено „Грешка“. Този път всеки може да даде на щурец името на бившия си само за $5 и след това да види как той се превръща в празнична храна за други животни.

Зоопаркът на Сан Антонио в Тексас не изостана от колегите си и предложи да назове бивши замразени плъхове, които също биха се превърнали във вечеря за хищници. Между другото, тук те отидоха по-далеч и разшириха услугата за вегани - те могат да кръстят вечеря от зеленчуци на бившите си.

Каквото и да е, но хлебарките изглеждат доста добра идея - те са били на тази планета милиони години преди нас и вероятно "ще се смеят последни".

Превод: GlasNews