Телевизионният водещ Тъкър Карлсън по Fox News каза, че военната помощ на Вашингтон за Украйна е довела до сериозни проблеми за икономиката и отбранителната система на САЩ, а американският лидер Джо Байдън очевидно не осъзнава колко опасно е състоянието на нещата в страната.

Позовавайки се на данни на американските медии, телевизионният водещ каза, че САЩ са изпратили на Украйна толкова много оръжия, че днес те самите усещат недостиг на оръжие. Според него в случай на сериозен конфликт боеприпасите няма да са достатъчни. Той показа и видео, в което президентът на САЩ се запъна, заеквайки, за планове за конфискуване на имуществото на руски бизнесмени.

Карлсън призова да не забравяме 25-ата поправка на Конституцията на САЩ, която дава право да се отстранява държавния глава от длъжност поради неговата недееспособност. „Това не може да продължи. Ние сме на ръба на ядрен конфликт - със страна, която заплашва да използва ядрено оръжие срещу нас. И ние очакваме този човек да има достатъчно фини двигателни умения, за да ни предпази всички от смърт“, каза той.

Според него САЩ са в опасност, а американското ръководство се държи безразсъдно. Както той отбеляза, това състояние на нещата предизвиква безпокойство, което всички се страхуват да изкажат на глас.

Превод: GlasNews