В Маями Бийч историческият хотел Deauville, където Бийтълс участваха в шоуто на Ед Съливан през 1964 г., беше разрушен, пише Daily Mail.

Бийтълс записват шест песни за шоуто на Ед Съливан, привличайки около 70 милиона зрители по телевизията. Това беше второто им участие в шоуто след първото им участие в студиото на Съливан в Ню Йорк.

The Fab Four бяха отседнали на 12-ия етаж на хотел Deauville и замалко не пропуснаха изпълнението си, тъй като тълпата от фенове ги държеше далеч от фоайето.

Други известни личности като Франк Синатра, Том Джоунс и Сами Дейвис младши са изнасяли концерти в хотел Deauville. Джуди Гарланд изнася концерт тук през 1961 г.

Президентът Джон Ф. Кенеди също много обичаше хотел Довил, през 1961 г. той говори тук на конгреса на младите демократи.

17-етажният хотел Deauville с 538 стаи е построен през 1957 г. от модерния архитект на Маями Мелвин Гросман на 6701 Collins Avenue. Намираше се до плажа, имаше голям хотел и няколко ресторанта, както и ледена пързалка, салон за красота и собствена радиостанция. Така че това беше емблематично място, където можете да видите всички знаменитости от онова време.

Хотел Deauville беше емблематично място през 60-те години на миналия век 

Но през последните години шикозният хотел се разпадна и беше изоставен. През 2917 г. той е силно повреден поради пожар в електрическото табло и урагана Айда.

Сградата беше определена като опасна и на 13 ноември беше разрушена по обичайния за САЩ начин - чрез поредица от насочени експлозии.

Собственикът на Маями Делфинс, предприемач на недвижими имоти и нюйоркският милиардер Стивън Рос искаше да купи хотела, докато все още беше устойчив, да го събори и да построи нов 107-метров хотел и жилищна сграда. Но му е отказано, тъй като ограничението за височина в района е 61 метра.

Планина от развалини на мястото на легендарния хотел 

Градските власти казват, че Рос все още може да се интересува от закупуването на мястото, ако бъде разработен алтернативен план.

Превод: GlasNews