Жена, станала популярна с видеата си със съвети към родителите в YouTube, е осъдена на затвор за насилие над собствените си деца. Тя ще прекара най-малко четири години зад решетките, след като призна, че е малтретирала физически и емоционално децата си. Руби Франке от щата Юта е майка на шест деца.

Франке има над два милиона последователи в своя вече изтрит канал в YouTube, наречен „8 Passengers“.
42-годишната жена през сълзи се извини в съда, когато съдията произнесе присъдата във вторник. Тя е малтретирала и държала гладни децата си. 

В съда стана ясно, че през август миналата година недохраненият ѝ 12-годишен син се е промъкнал през прозореца на къщата им и отишъл при съседите, за да моли за храна и вода. Тогава по детето е имало отворени рани, било е връзвано с тиксо.
 
Освен сина на Франке, една от дъщерите ѝ също беше открита в подобно състояние.
След ареста си най-голямата дъщеря на Франке сподели вече изтрито изображение на полицаи в Instagram и написа: „Най-накрая“.

През декември 2023 г. освен Франке и партньорката ѝ Джоди Хилдебранд се признаха за виновни за злоупотреба с деца от втора степен. И двете жени са с присъди.
По време на присъдата си Франке се извини на децата си и каза, че е „вярвала, че тъмното е светло, а правилното е грешно“.

Освен това тя информира съда, че през последните четири години е избрала да следва съвети и насоки, които са я довели до мрачна заблуда.
Според доклада Хилдебранд, в своя защита, заявява, че желае децата да се излекуват физически и емоционално.

„Една от причините, поради които не отидох на съд, е, че не исках те да преживяват емоционално преживяването, което би било пагубно за тях. Моята надежда и молитва са те да се излекуват и да продължат напред, за да имат спокойни животи“, каза тя.

Превод: GlasNews.bg