Мъж от Алабама е обвинен в отвличане на 5-годишно момиченце, докато то е спало в леглото си, преди да го убие.

В понеделник вечерта момичето Камари Холанд беше намерено мъртво в окръг Ръсел, Алабама, часове след като изчезна от дома си в Кълъмбъс, Джорджия, каза шерифът на окръг Ръсел Хийт Тейлър на пресконференция във вторник.

Камари е обявена за изчезнала от майка си около 6:15 сутринта, след като майката се събудила и открила, че дъщеря й е изчезнала и входната врата на дома е отворена.

Чрез разследването си полицията в Кълъмбъс идентифицира 37-годишния Джеръми Тремейн Уилямс като заподозрян за отвличането и се свърза с властите на окръг Ръсел за помощ.

В понеделник вечерта властите намериха Уилямс с чичо му в мотел в окръг Ръсел. Той беше в мотела около 30 минути, преди да пристигнат депутатите. Смята се, че чичото на заподозрения не е съучастник в престъплението.

Уилямс преди това е живял в къща в окръг Ръсел на шест мили от дома на Камари, каза Тейлър. Когато властите отишли ​​до празното жилище, те открили тялото на 5-годишното дете вътре.

Докато властите очакват доклад от аутопсията, Тейлър каза, че разследващите смятат, че причината за смъртта на Камари е задушаване. Тейлър каза, че полицията смята, че мотивът за отвличането е сексуален.

Уилямс е обвинен в смъртно убийство заради смъртта на Камари. Ако бъде признат за виновен, той ще бъде изправен или доживотно без право на замяна, или смъртно наказание.

Това не е първият път, когато Уилямс е обвинен в нараняване на дете.

През 2009 г. Уилямс беше обвинен в малтретиране на деца във Феникс Сити. Но той беше оправдан по време на процеса от журито.

Уилямс също беше заподозрян за смъртта на 1-годишно дете в Аляска, но никога не беше обвинен поради недостатъчни доказателства.

Тейлър каза във вторник, че предстоят допълнителни обвинения, включително смъртно убийство по време на отвличане и изнасилване. Информацията за адвоката на Уилямс не беше налична в сряда и не беше веднага ясно дали той се е признал.

Разследването продължава.