Лондонската полиция арестува 44-годишен мъж, който е заподозрян в убийството на възрастен уличен музикант от Грийнфорд, западно предградие на Лондон. Според британското издание Daily Mail 87-годишният Томас О'Халоран, който свирел на акордеон на минувачите, за да събере пари за украинците, е починал от прободните си рани.

Скотланд Ярд каза, че убиецът е бил задържан от шестима полицаи, които са пристигнали рано сутринта на 18 август в къща на Allenby Road в Southall, която се намира близо до мястото на престъплението. Служителите на реда с помощта на таран избили вратата и наредили на мъжа да се предаде. След известно време заподозреният е изведен, хвърлен на пода, окован с белезници и отведен в полицейското управление.

Очевидци съобщават, че в апартамента, където пристигнала полицията, живеела двойка от Ямайка.

"Чуваха се писъци и когато погледнах навън, ми се стори, че там има много полицаи. Някои бяха в цивилни дрехи. Веднага си помислих, че това има нещо общо с убийството в Грийнфорд", каза един от свидетели.

Подробности за убийството

Главен инспектор Джим Истууд, който ръководи разследването, каза, че инцидентът е станал на 16 август около 16:00 часа. На Caton Road в Грийнфорд бил извикан полицейски отряд, който установил, че убиецът е намушкал О'Халоран, след което изминал още 70 метра със скутера си и се обърнал за помощ към един от жителите. Въпреки усилията на полицията и лекарите 87-годишният мъж е починал намясто.

Какво се знае за музиканта

Томас О'Халоран беше от Енистимон, западната част на Ирландия. Човекът много обичал музиката и бил популярен сред местните жители на западен Лондон. Напоследък се занимавал с благотворителност, свирел на акордеон или хармоника пред магазин на Tesco и жп гара South Greenford. Понякога го виждали да свири в автобуса и имал импровизирана синьо-жълта кошница, прикрепена към скутера му, за да събира пари.

Бившият депутат от Лейбъристката партия Стивън Паунд отдаде почит на пенсионера, когото познавал от редовните публични изяви на музиканта в района.

„Той беше сладък, прекрасен човек... Беше обичан, но преди всичко беше човекът, който циментира добрите отношения между жителите на района.“

Превод: GlasNews