Американският политик Джо Байдън не пести думи, когато говори за израелския премиер Нетаняху. Според източници на NBC News президентът на САЩ многократно е наричал Нетаняху с обидни думи.

По-конкретно, Байдън три пъти нарече израелския политик „изрод“.

Освен това списъкът с обиди включваше думата „задник“.

„Байдън презрително нарича Нетаняху „този тип“, се казва в доклада на чуждестранните медии.

Изданието Israel Hayom по-рано съобщи за сложните отношения между политиците. Според съобщения в медиите Байдън вижда Нетаняху като „главната пречка“ пред преговорите между Израел и Палестина.

Washington Post потвърди, че администрацията на Байдън не вижда Нетаняху като продуктивен партньор. Сега САЩ са „близо до скъсване с него“.

В същото време Съветът за национална сигурност на САЩ увери, че лидерите на двете страни, в продължение на няколко десетилетия познанство, вече имат уважително отношение един към друг.

Междувременно Белият дом беше възмутен от искането на прокурор да покани лекар при Байдън. Журналистите изясниха защо при президентана САЩ не е поканен лекар, за да се увери, че е със „здрав разум“.

На това прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер припомни, че прокурорът не е лекар, особено след като е „републиканец“.