На борда на самолет на United Airlines, изпълняващ полет от Сан Франциско за Бостън (САЩ) е възникнал инцидент. По време на полета самолетът загубил част от обшивката на дясното крило, в резултат на което екипажът беше принуден да направи аварийно кацане на летището в Денвър.

Един от 165-те пътници на полета, 67-годишният американец Кевин Кларк, разказа по-подробно за този инцидент. Според мъжа, малко след излитането той изведнъж усетил силна вибрация, каквато не е имало преди.

Скоро командирът на кораба обявил леки щети на дясното крило и аварийно кацане в Денвър, пише NBC Bay Area. Когато Кевин отворил завесата и сам погледнал през прозореца, той видял, че част от обшивката „буквално се разпада“.

United Airlines, аварийно кацане, странности, спешен случай, САЩ, авиация, самолет, пътници, видеоЦял екран
По време на полета самолетът е загубил част от обшивката на дясното крило. Снимка: YouTube

Както се оказа по-късно, един от панелите, които контролират повдигането на крилото при излитане и кацане, е повреден. Част от тази структура се отделила по неизвестна причина.

Кларк непрекъснато наблюдавал аварийното крило, докато не реши, че не може да понася повече да го гледа.

„Просто започнах да се моля да прелетим покрай турбуленцията“, спомня си той.

За щастие екипажът успял да приземи самолета безопасно. Всички 165 пътници са невредими и незабавно са прехвърлени на друг самолет на United и качени на следващия полет за Бостън.

 
Превод: GlasNews