В Небраска умна, но не успяла да избяга от правосъдието измамничка измисли как да използва бъг в софтуера на бензиностанция, буквално превръщайки обикновена карта за лоялност във фонтан от безплатен бензин.

45-годишната жена се възползвала от софтуерна актуализация в местен магазин и използвала прост трик с двойно движение, за да постави помпите в тестов режим, който не записва транзакцията. Благодарение на този трик тя успя да зареди бензин, без да плати нито цент. От ноември 2022 г. до юни 2023 г. тя повторила каскадата 510 пъти, като взела повече от 26 000 литра бензин на стойност до 27 000 долара, пише 1011 Now.

Проблемът бил в резултат на умишлена актуализация, насочена към подобряване на системата за награди, но вместо това отвори вратичка за измамниците. В крайна сметка, благодарение на усърдната работа на компанията майка на бензиностанцията, която съпостави всички измами, използвайки записи на транзакции, свързани с нейната карта за лоялност, станало възможно да се проследи как жената получава безплатен бензин.

Но тази история придоби нов цвят, когато се оказа, че жената не само точи бензин за себе си, но и играе на Дядо Коледа на бензиностанцията, макар и за лична изгода. Тя позволила на поне още един човек да използва нейната карта за лоялност, като му предложила бензин с отстъпка и дори продала картата в същия ден, в който софтуерният проблем бил отстранен. 

Историята съчетава кражба и измама в малък град като екшън филм. В днешния свят на сложни технологични устройства само една проста софтуерна грешка може да доведе до значителни загуби. Историята на тази жена напомня за значението на киберсигурността дори в най-обикновените аспекти на ежедневието и че понякога хитри схеми се крият на видно място, готови да бъдат използвани от тези, които искат да нарушат правилата при първа възможност.