Жителката на Тексас Кейси Гарсия прекара цял ден в училището на дъщеря си, представяйки се за тийнейджърката. Учители, ученици, технически персонал, охранители разговаряли с нея, но никой не забелязал уловката, съобщава Insider .

Гарсия запечата целия си „училищен“ ден на видео, в самото начало на което тя казва, че е подтикната да смени ролите от желанието лично да разбере колко лоши са нещата със сигурността в образователната институция, където учи собствената й дъщеря.

"Става въпрос за безопасността на нашите деца. Всичко, което искам да направя, е да предотвратя поредното масово стрелба“, казва тя.

След публикуването на видеото в интернет полицията посетила жената. 30-годишната Гарсия беше арестувана „по подозрение за престъпление и фалшификация“. Тя обаче заснела и момента на задържането и го публикува в интернет.

Само през 2021 г. в Съединените щати е имало поне 225 масови стрелби, включително и в образователните институции. Служителите на реда очакват повече инциденти от този вид да се увеличат, след като всички ученици се завърнат в клас след дистанционното обучение.