Дона Джонсън и съпругът й Уанър от САЩ споделиха преживяванията си, след като си направили ДНК тест „за забавление“. Жената дори не можеше да си представи какви резултати я очакват. 

Двойката направила ДНК тест заедно с двете си момчета, Уанър-младши, на 18 г., и Тим, на 12 години. Американката обясни, че са го направили за забавление, просто за да разберат повече за произхода си. Но когато получили резултатите, Дона беше изумена. Ванър е баща на най-големия им син, но резултатите показват, че бащата на най-малкия е неизвестен пише US Sun. Жената се опитала да разбере какво означава всичко това и в един момент я осенила истината. Тя осъзнала, че в клиниката за ин витро оплождане трябва да е имало объркване.

Двойката имала първия си син, Уанър-младши, и с нетърпение очаквала появата на още едно дете. Но проблемите с хернията и операцията причинили щети, които оставили двойката неспособна да зачене по естествен път. Затова през 2007 г. извършват първата ин витро процедура.

Първият опит бил неуспешен, но през същото лято направили още един, успешен. Когато синът им Тим се родил през август 2008 г., Дона каза, че „го е почувствала като чудо“. Тогава жената не обърнала внимание на факта, че момчетата изглеждат различно.

Семейство направи ДНК тест, седем, съпруг и съпруга, майка и син, биологичен баща, чужд син, грешка в клиниката, грешка на лекарите, друго семействоЦял екран
Дона Джонсън и семейството й направиха ДНК тест, за да разберат повече за техния произход Снимка: The Sun

Тъй като домашните ДНК тестове стават все по-достъпни, семейството решава да направи свой собствен тест, за да разбере повече за това откъде идват. Шест седмици по-късно резултатите се върнали и промениха живота им завинаги. Отричането бързо отстъпи място на страха, каза Дона, докато семейството се чудеше кой може да е биологичният баща на Тим и дали той може да бъде отнет от тях. За щастие, адвокатът успя да увери двойката, че те ще останат законни родители на момчето.

На Дона обаче й беше трудно да гледа как Уанър се примирява с факта, че Тим не е негово биологично дете. Според нея той не се е държал по различен начин около Тим, но било ясно, че е в шок. Тя също изпаднала в депресия и й било трудно да се концентрира върху работата си като учител, споделя жената.

Семейство направи ДНК тест, седем, съпруг и съпруга, майка и син, биологичен баща, чужд син, грешка в клиниката, грешка на лекарите, друго семействоЦял екран
Тим на снимката с двамата бащи Снимка: The Sun

Дона каза, че са решили да кажат истината на Тим, когато е бил на 12, защото са смятали, че ще бъде по-лошо, ако разбере като възрастен. И така, през октомври 2020 г. Уанър извел Тим на сладолед, за да му съобщи новината, че не е негов биологичен баща. Когато се върнали, Дона прегърнала силно най-малкия си син и му казала колко много го обичат.

Тя каза, че той е много тих, но че и той ги обича. По-късно семейството успява да намери биологичния баща на момчето и да разбере, че в клиниката наистина е имало объркване.