Пътници с самолет бяха изумени, когато жена роди по време на полет. Кендрия Роден, която е здравен работник от Хартфорд, Кънектикът, получи разрешение от лекарите да лети през 32-та седмица от бременността си.

Бебето ѝ трябваше да се появи на бял свят в края на октомври и затова тя реши да вземе полета на American Airlines до Доминиканската република за рождения ден на майка си със сестра си.

„Контракциите започнаха малко след началото на полета. Не след дълго ми изтекоха водите,“ споделя щастливата майка.

И доста подходящо, малкото бебе е кръстено Skylen Kavon-Air Francis (Скайлен Кавън еър Франсис), в чест на това, че е родено в облаците.

Милиони хора бяха запленени от необикновената история, след като сестрата на Кендрия Кендейли сподели кадри от полета, показващи неочакваното раждане.

„Екипажът бяха много загрижени. С тяхна помощ се роди детето ми в задната част на самолета. Всички ни снимаха и поздравяваха на слизане от полета,“ каза още Кендрия.

Скайлен, трябваше да прекара четири дни в интензивното отделение за новородени след преждевременната си поява.

Поради раждането му във въздуха, Кендрия не беше сигурна каква националност ще бъде нейният син. След като беше освободен от болницата, те посетиха американското посолство, за да разрешат проблема.

Беше потвърдено, че Скайлен е американец въз основа на националността на майка му.

Превод: GlasNews.bg