Денис Роси от Съединените щати беше принудена да предаде огромната си печалба от лотарията от 1,3 милиона долара на съпруга си като част от проточен развод.  

Родената в Калифорния сложи край на 25-годишен брак и подаде молба за развод със съпруга си Томас само 11 дни след като спечели огромна сума от лотарията, като запази печалбата си в тайна, пише Daily Star.

Денис спечелила 1,3 милиона долара и избра да запази печалбата си в тайна от тогавашния си партньор. Томас разбира за печалбата от лотарията няколко години след развода им през 1996 г., когато получава писмо от компания, която изплаща еднократни преводи за печалби. Мъжът предостави тази информация на съда.

Тогава съдът научи как Денис е изпратила оригиналния чек на адреса на майка си. Обяснявайки причината за развода, докато печели от лотарията, жената заяви, че „иска да се отърве от тази връзка в продължение на много години“. Съпругът й обаче имаше друга версия.

"Тя искаше да се изнеса от къщата много бързо. Не й приличаше да се държи така", каза Томас.

Победител в лотарията, спечели джакпота, загуби пари, загуби джакпота, скри пари от съпруга си, разведена,цял екран
Дениз беше осъдена да плати на бившия си съпруг цената на всички печалби Снимка: FOX News

Няколко дни след откриването на уличаващото писмо Томас получи разпореждане и отиде в съда, където съдията постанови, че тя е нарушила законите относно разкриването на информация за активи и средства и е действала измамно или със злонамерени намерения.

Денис, тогава на 49 години, беше осъдена да плати на тогавашния си 65-годишен бивш съпруг 20 годишни плащания от 66 800 долара, което е стойността на цялата печалба.

Адвокатът на Денис, Конъли Ойлър, каза, че тя е можела да задържи печалбата си, ако е била честна.

"Бих могъл успешно да докажа, че това е нейна отделна собственост. Или можехме да поспорим и да постигнем някакво споразумение. Но съдията се ядоса и даде всичко на съпруга й", каза той.

Превод: GlasNews