Представете си следната ситуация: Стоите спокойно в дома си. На бюрото ви - чаша ароматно кафе. За да убиете скуката, отваряте Google Earth и започвате да разглеждате квартала, в който сте живеели наскоро и изведнъж се натъквате на… труп.

Случката е напълно истинска. Трупът - също.

Оказало се, че тялото е на мъж, който бил обявен за изчезнал преди цели 22 години. Уилям Молдт потънал вдън земя през ноември 1997 година, малко след като разговарял по телефона със своя приятелка. 40-годишният Уилям се прибирал от среднощен купон, но така и не стигнал дома си.

И така, 22 години по-късно един напълно случаен човек, напълно случайно, се натъкнал на изображение от картите на Google, на което се виждала необичайна фигура. Бившият обитател на квартала във Флорида приближил изображението и установил, че това е човек в автомобил, който се намирал на дъното на езеро.

Веднага след като разбрал на какво се е натъкнал, "късметлията" позвънил в полицията. Служители на реда веднага отишли на място и с помощта на кран успели да издърпат колата на брега. Вътре имало скелет.

След ДНК тестове станало ясно, че останките принадлежат на Уилям Молдт.

Разследване на случая показало, че изображенията били видими през Google Earth още от 2007 година.

Живущите в района обаче никога не са забелязвали автомобила на дъното на езерото.