В САЩ започнаха да се появяват странни находки по плажовете в южната част на страната. Така наречените „вещерски бутилки“, пълни с различни предмети и, според някои източници, предназначени за „погребване на зли духове“.

Според Fox News "зловещите" находки са се появили на брега на Персийския залив. Бутилките "плашат дори изследователите", а на плажуващите се препоръчва да внимават да не отварят бутилките.

Според експерти мистериозните бутилки са започнали да се появяват на брега през 2017 г. За това говори изследователят Джейс Тунел. Едно от последните открития е направено от него на 15 ноември.

Както отбелязва телевизионният канал, бутилката е съдържала перушина от гъши врат, които са били групирани върху зеленото стъкло, което показва, че бутилката е плавала доста време.

Вещерски бутилки

„Не ме плашат, но и няма да ги отворя. Имам предвид, че трябва да имат магии и така нататък – защо да рискуваме?“, отбеляза събеседникът на журналистите.

Вещерски бутилки

Намерените бутилки съдържат коса, билки, растения, нокти или "човешки течности", които са били обичайно използвани във Великобритания, където през 16-ти и 17-ти век е имало вяра във вещиците и способността да се причинява болест чрез заклинания.

Според експерта бутилките най-вероятно са сътворени в Карибите или Южна Америка.

Вещерски бутилки

Във видеоклип в YouTube за нарастващата колекция на Tunnel той каза, че някои заклинатели може да хвърлят бутилките си в океана. Той обаче отбеляза, че не е известно дали бутилките са били смити от дъждовната вода в реката и след това в океана.

 Превод: GlasNews