Американските власти разследват, след като жена, пазаруваща в антикварен магазин във Флорида, направи шокиращо откритие, когато се натъкна на истински човешки череп в секцията със стоки за Хелоуин.

Купувачката, която се оказа антрополог, се обади в офиса на шерифа на окръг Лий (LCSO) в събота, след като забеляза череп, който принадлежи на мъж, докато пазаруваше в Paradise Vintage Market. 

Офисът на шерифа взе черепа за изследване и според полицейски служител от Службата за съдебна медицина на Район 21, въз основа на предварителните изследвания останките са истински човешки останки, пише Newsweek.

„Това определено е необичаен случай. Обикновено не получаваме обаждане от антикварен магазин за човешки череп, лежащ на пода. Ние сме уверени, че някога е принадлежал на човек. Намерен е в секцията за Хелоуин“, казва капитан Анита Ириарте.

Полицейският капитан добави, че преди да бъде изпратен в Гейнсвил, той ще бъде подложен на допълнителни тестове в кабинета на съдебния лекар, за да се определи откъде идва, на колко години е и какви други подробности могат да бъдат открити.

Човешки череп, намерен череп в магазин, антикварен магазин, изложба за Хелоуин, американски череп, 75-та годишнина на черепа, зловеща находкаЦял екран
Човешки череп на тезгяха в магазин Снимка: The Independent

Ириарте отбеляза, че въпреки необичайните обстоятелства, офисът на шерифа не вярва, че е извършено престъпление.

"Предварително е установено, че това е археологическа кост. Възрастта на черепа се оценява на приблизително 75 години. Няма забелязани наранявания по черепа. Няма нищо, което да предполага, че този череп е запазен по някакъв подозрителен начин", тя каза.

Според собственика на магазина черепът е намерен в склад, закупен преди няколко години.

Човешки череп, намерен череп в магазин, антикварен магазин, изложба за Хелоуин, американски череп, 75-та годишнина на черепа, зловеща находкаЦял екран
Полицията продължава огледа на черепа Снимка: Lee County Sheriff's Office

Бет Майер, управител на Paradise Vintage Market, каза пред репортери, че магазинът е антикварен мол с площ от 32 000 квадратни метра, който има повече от 125 дилъра и 180 щанда. Майер, който също притежава Elemental Art, магазин, специализиран в камъни, кристали и вкаменелости, нарече инцидента с човешкия череп интересно и необичайно преживяване.

„Заместник-шерифът ме помоли да говоря с него относно доклад, че имаме човешки череп в нашия магазин. Клиент съобщи за това. Тя е антрополог и имаше опасения, че черепът може да е индианец“, каза Майер.

Според мениджъра, въпреки че притежаването на човешки скелети е законно в повечето американски щати, скелетите на индианци са забранени.

Превод: GlasNews