Американец потроши автомобил "Тесла" на приблизителна цена от 100 000 долара и блъсна още няколко коли в шокираща каскада по улиците на Лос Анджелис.

Полицията на града предлага награда от 1000 долара за информация за извършителя, който се издава сам в публикация в профила си в ТикТок. Преди да бъде свалено от мрежата видео от катастрофата е гледано над 11 милиона пъти, като това е и един от водещите мотиви за случилото се – кратка интернет слава.

Инцидентът се случва минути след полунощ на стръмната улица "Бакстър" край парка "Ехо". Тесла Модел С буквално прелита през платното а после се врязва в паркирани коли. Случилото се е заснето от няколко свидетели.

“Беше лудо да се види”, разказва един от очевидците. Според един от собствениците на блъснатите коли причината за станалото в опит за интернет известност. “YouTube е източникът на всичко това. Има прекалено много каскади и трикове”, казва Джордав Хукс.

След грандиозната катастрофа шофьорът не се опитва да говори със собствениците на ударените машини, а просто си тръгва, изостявайки наетата "Тесла".

Улица "Бакстър" е популярна дестинация за уличните състезатели, които идват тук, за да изпълняват опасни каскади.

Първоначално полицията няма описание на виновния водач и търси информация за него от гражданите, но впоследствие получават толкова много сигнали, че обявяват, не са необходими повече данни.

Оказва се, че отговорен за станалото е инфлуенсърът Доминик Загладис, познат още като as Durte Dom. Самият той изобщо не крие вината си, а охотно я споделя в социалните си канали, което му носи множество гледания.

Загладис дори се шегува със ситуцията, като пубрикува друг пост с описание – “Виж мамо, известен съм”

Какви ще са последствията за него, към момента е неизвество.

Превод: GlasNews.bg