Миа Джанин, ученичка в Свободното еврейско училище (JFS) в Кентън, северозападен Лондон, бе намерена мъртва в семейния си дом в Хароу през март 2021 г.

Твърди се, че нейни съученици са използвали групов чат, за да се подиграят на 14-годишното момиче. Шокиращите факти са станали ясни от разследването по случая.

А нейния баща й, Мариано Джанин, заяви, че тя е била жертва на кибертормоз.

Изявленията, дадени от приятелите на Миа пред полицията след смъртта й, бяха прочетени по време на следствието.

 Съдът на Barnet Coroner изслуша доказателства, че Миа е била тормозена в училище и тяхната обща група в приложение за комунакация била наречена „Отряд самоубийци“ в месеците, довели до нейната смърт.

Те казаха, че един от клиповете в TikTok на Мия е бил споделен в групов чат на Snapchat, управляван от ученици от JFS, където те са й се подигравали.

Младо момиче издъхна след операция за отслабване в Турция

Едно дете каза, че момчетата са използвали груповия чат, за да споделят голи снимки на момичета.

Детето добави: "Те правеха екранни снимки на лицата на момичетата в социалните медии и им се подиграваха. Те споделиха видео на TikTok на Миа и й се подиграваха."

Момчетата също фотошопират лица на момичета върху телата на изпълнители на порнография.

Детето разказа, че са имали разговор с Миа в деня преди тя да умре, когато Миа попитала: „Ако умреш, хората ще се грижат ли за теб на следващия ден?“ „Изсмяхме се, това беше всичко, което тя каза, беше просто в нормален разговор“, заявява детето.

Друго дете каза, че видеото в TikTok е публикувано от Миа вечерта преди да се върне на училище след края на ограниченията на Covid.

Детето каза, че Миа е получила много негативни коментари за видеото в TikTok от други ученици в JFS.

„Миа каза, че е добре, но аз не мисля, че е добре“,

Г-н Джанин каза на разследването, че дъщеря му попитала дали може да премести училище, след като се е прибрала след първия ден.

Разследването разбра, че съпругата му Мариса, която вече е покойник, казала на Миа, че може да се обучава вкъщи до края на учебната година и че след това ще помислят дали да я преместят в ново училище.

След това Миа си легна. Часове по-късно тя била мъртва, пише BBC.

Съдебният лекар Тони Мърфи каза, че няма доказателства, че изображения или видеоклипове с участието на Миа са били споделяни в груповия чат, с изключение на TikTok.

Разследването разбра, че Раби Коен, бивш заместник-директор в JFS, е казал на момчетата да закрият групата след смъртта на Миа.

Позицията на JFS е, че училището не е знаело за съществуването на груповия чат преди смъртта на Миа.

Превод: GlasNews.bg