Седемгодишният мопс Куму е направил около 250 въздушни полета и е видял почти целия свят през краткия си живот. Кучето се превърна в нещо като инфлуенсър при пътуванията, натрупвайки стотици хиляди последователи в Instagram и TikTok.

За невероятната му история пише таблоидът Daily Mail. Собственикът на кучето, 38-годишният Сид Хендерсън от Ню Йорк, САЩ, често пътува по работа, свързана с автоматизацията на складове, и взема домашния си любимец със себе си.

"Започнах да пътувам с Куму, когато беше малко кученце, на около пет месеца. Единственото нещо, което трябва да запомните, когато пътувате с домашни любимци, е да пристигнете на летището навреме", съветва Сид.

След като охраната претърсва четириногия пътник за подозрителни предмети, той е изпратен в зоната за домашни любимци. Там може да отиде до тоалетната и да опъне лапите си.

Косматият спътник на г-н Хендерсън е бил „почти навсякъде“, включително САЩ, Канада, Южна Корея и Европа, където е изучавал архитектурата на Париж и Порто и се е наслаждавал на плажовете на Лисабон.

Кучета, куче, мопс, пътуване, пътуване, САЩ, Европа, туризъм, ваканция, снимки, животни, любопитствоЦял екран
 
Снимка: Instagram

Въпреки спокойния характер на кучето, Сид признава, че не го взема често на полети, продължаващи повече от шест до седем часа.

"Куму не се интересува дали е в Париж или в Корея. Той просто обича да мирише на нови места", казва собственикът на кучето.

Кучета, куче, мопс, пътуване, пътуване, САЩ, Европа, туризъм, ваканция, снимки, животни, любопитствоЦял екран
Седемгодишният мопс Куму Снимка: Instagram