Народният депутат от Опозиционната платформа за живот и кум на Путин Виктор Медведчук, който наскоро избяга от домашен арест, се лишава от имущество. Неговата 92-метрова яхта Royal Romance, която струва 200 милиона долара, беше арестувана в Хърватия.

Това съобщава Novi list.

Както стана известно на изданието, мегаяхтата Royal Romance е блокирана в пристанището на Риека. Там има няколко кораба на богати руснаци и проруски олигарси. Това доведе до проблеми напоследък. Яхтите и екипажите получиха много заплахи, заради които бяха под строго полицейско наблюдение.

Сега няколко от тези яхти са арестувани. Сред тях е 92-метровият плавателен съд Royal Romance. 

Собственик на този 92-метров ултралуксозен плавателен съд до март миналата година официално беше украинският политик и милиардер Виктор Медведчук, близък приятел на Путин и лидер на проруската опозиция в Украйна, който най-вероятно е кандидат за украински марионетен премиер, ако Путин успее да сломи съпротивата на украинците“, съобщава Нови лист.

Royal Romance е една от петте най-големи луксозни яхти в света. Използва се изключително за нуждите на собственика и неговите гости. Прави впечатление, че яхтата струва 200 милиона долара, а годишните разходи за нейната поддръжка и пътуване се оценяват на 15-20 милиона долара.