Тази сутрин в руския град Санкт Петербург бяха повредени сгради и бяха евакуирани хора, след като местни жители съобщиха за силна експлозия, която издухала прозорците, съобщават руски медии. 

Губернаторът на Санкт Петербург Александър Беглов заяви, че в североизточния район на град Красногвардейски е станал "инцидент".

Няма пострадали, но жителите са били евакуирани от апартаментите си, каза Беглов, без да обясни причината за инцидента или неговия характер.

РИА Новости обаче съобщава, че шест души са потърсили медицинска помощ след експлозията, разтърсила сградата, казва агенцията, като се позовава на пресслужбата на градския здравен комитет.

Видеозапис на Ройтерс, направен на мястото на инцидента, показва повредена фасада на сграда с избухнали прозорци, повредени балкони и натрошени стъкла и отломки на земята.

Граждани разказаха пред Ройтерс, че са чули странни звуци, последвани от взрив и пожар.

"Първо чух свистене, защото току-що бях отворила прозореца. После пукот, пламък и прозорецът излетя", разказва местна жителка.

Руски медии съобщиха, че инцидентът може да е причинен от свален украински дрон, който се е насочил към близкия склад за гориво.

Няма официално потвърждение за това от руските власти.

По-рано бе съобщено за двама загинали при среднощни руски атаки с дронове в Украйна, предаде Франс прес. Един човек е убит, а седем души са ранени при удар в Одеса. Сред ранените е дете на 3 години. Има и сринати жилищни сгради.

В село Велики Бурлук на около 100 километра от Харков при удар с дрон е била поразена къща и един мъж е загинал, съобщиха представители на местните власти, пише bTV.

Снимката е илюстративна.