Братята и сестрите често се карат. Всичко това е част от израстването и изучаването на граници и споделянето на опит. Един баща обаче каза, че е бил принуден да забрани на дъщеря си да влиза в семейния дом по време на коледните празници, защото тя не можела да се спогоди с по-малкия си брат.

Сега човекът се чуди дали не е прекалил. Споделяйки ситуацията в социалните медии, 49-годишният баща на три деца обясни, че най-голямото му дете, дъщеря на име Сидни, на 19 години, никога не се е разбирала с 16-годишния си брат Лукас, съобщава Mirror.

Какво се случва в семейството

В момента момичето посещава колеж, който се заплаща от родителите й.

"Когато със Сидни сме сами, тя е страхотно дете. Тя е умна, забавна, поставя си цели и работи упорито, за да ги постигне. Много я обичам и правя всичко възможно, за да я подкрепя. Сидни обаче се държи ужасно с брат си Лукас и почти винаги е била такава. Постоянно му намира кусури, нарича го глупав, омаловажава постиженията му и като цяло се държи грубо", споделя мъжът.

Той обясни, че през годините той и съпругата му са опитали всичко, за да разрешат този проблем във връзката, включително индивидуално консултиране за Сидни и Лукас и семейно консултиране за всички.

„Опитахме всеки стимул, за който се сетихме, и накрая просто се опитахме да ги разделим колкото е възможно повече“, призна бащата.

Той и съпругата му се надявали, че Сидни ще се научи да игнорира Лукас, ако не може да се разбира с него, но това не се случило. На Деня на благодарността, когато Сидни се върнала у дома от колежа, всичко започнало отново.

"Тя веднага започна да дразни Лукас за дрехите му, като му казваше, че никога няма да влезе в добър колеж и като цяло използва всяка възможност да започне битка. Беше изтощително", каза мъжът.

Имайки предвид скорошните празници, бащата реши да изясни нещата и да даде на дъщеря си избор: „Казах й, че ако не може да бъде мила или поне да игнорира брат си, тогава няма да може да се прибере у дома за Коледа. Отначало тя си помисли, че „се шегувам" и аз някак си се засмях и казах, че не мога да обещая това“.

Той ясно дал да се разбере на Синди, че е добре дошла всеки път, когато може да се държи любезно със семейството си, и обещал да не я лишава от финансова сигурност. Решението на бащата не се харесало на дъщеря му. Тя заяви, че никога повече няма да се върне у дома.

Как реагираха хората 

След като прочетоха поста на мъжа в социалната мрежа, хората побързаха да го уверят, че той не е виновен. Един човек написа: „Вие не я спирате да се прибира вкъщи, просто настоявате тя да не тормози брат си. Тя избира да не се прибира, вместо да промени поведението си.“

Друг човек добави: „Точно така. Ти й каза, че може да се прибере у дома, ако се държи добре с брат си. Тя предпочита да се изолира и да избухне. Не е твоя вина, това е недостатък на характера, който тя трябва да поправи. Може би си струва да я попитате защо за нея е по-важно да тормози брат си, отколкото да бъде желан гост в семейния дом."