41-годишният Паоло Лиуцо, с когото принцеса Беатрис излизаше преди 18 години, беше намерен мъртъв в стая в хотел CitizenM Miami Worldcenter. Мъжът е починал от свръхдоза наркотици и е открит още през февруари, но за смъртта му се заговори широко едва сега.

Полицай Майкъл Вега каза, че мъжът се е борил с наркотична зависимост и е натрупал големи дългове от хазарт. Той имаше история на нарушаване на закона, включително обвинение за смъртта на студент при сбиване и притежание на кокаин, пише The Sun.

Живей бързо, умри млад

„Това беше разследвано като смърт от свръхдоза. Разследването е открито и продължава“, каза Вега.

Тялото на Паоло е транспортирано със самолет до родния му град Лонг Айлънд, Ню Йорк, където е погребан на 16 февруари.

Според приятел на загиналия в личен план нещата за Паоло не вървели много добре.

„Той обичаше да купонясва и да залага. Започна да използва много фармацевтични лекарства, но по-късно това доведе до кокаин и по-тежки наркотици. Това беше много бърз начин на живот и всички се страхувахме, че в крайна сметка ще го настигне. Винаги заемаше пари за изплащане на заеми, това се превърна в омагьосан кръг“, сподели вътрешният човек с репортери.

Лиуцо и принцеса Беатрис, шест години по-млада от него, започнаха да се срещат през 2005 г., но го пазеха в тайна, докато той не се присъедини към нейната семейна ски ваканция в Швейцария през 2006 г.

Майката на Беатрис, Сара Фъргюсън, подкрепи начинаещия роман на дъщеря си.

„Всеки има свой собствен път и трябва да се учим, но Беатрис е умно момиче, което скоро ще стане на 18 и има много приятели, включително Паоло“, каза тя.

Обаче публичността около аферата доведе до връщането на Лиуцо обратно в САЩ за нарушаване на условията на пробацията му, тъй като му беше позволено да пътува в чужбина само по работа. Неговият тригодишен изпитателен срок беше удължен с шест месеца и Беатрис публично прекрати аферата.

Паоло и БеатрисЦял екран
Паоло и Беатрис излизат, когато принцесата е на 17 години, а мъжът е на 23 

„Беше глупава битка и ако бях изправен пред съда, моите адвокати бяха уверени, че щях да бъда признат за невинен. Но ако се беше разбрало, че Беа и аз се срещаме, това нямаше да е добре за нейния имидж или за Сара, така че всички се опитаха да запазят връзката ни в тайна“, каза Паоло.

След раздялата той твърди, че Беатрис и сестра й Юджини, тогава на 15 години, са присъствали на парти в Ямайка, където гостите са пушили марихуана и са яли магически гъби. По-късно той брутално отхвърли връзката си с Беа.

„Не бях сигурен, че искам да навляза толкова дълбоко във връзка с Беа. Обичах я, но не бях влюбен в нея. Понякога друг мой приятел идваше в къщата ми на Итън Скуеър в Лондон. Беше просто безделие, нищо повече. Не съм лош човек. Но това е като да сложиш хероин пред Пийт Дохърти. Жените са ми слабост", призна американецът.

След като се раздели с Лиуцо, Беатрис започна да се среща с изпълнителния директор на Virgin Galactic Дейв Кларк. Когато той получи работа в Uber, тя взе финансов курс в Сан Франциско, за да бъде близо до него. Но те се разделиха по взаимно съгласие десет години по-късно, през 2016 г.

Сега принцесата е омъжена за италианския аристократ Едоардо Мапели-Моци.

Паоло Лиуцо и проблемите със закона

През септември 2009 г. 27-годишният Лиуцо беше арестуван в Голд Коуст в Австралия, след като се блъсна с колата си под наем Audi в светофар. Паоло също беше хванат, че не е платил за настаняване и ресторант в казиното. Той се призна за виновен в нарушения на правилата за шофиране, измама и притежание на кокаин и беше глобен с £2600.

Той имаше няколко спора с полицията във Флорида за нарушения при шофиране през последните години.

Смята се, че Лиуцо е наследил състоянието, след като баща му, италианският магнат Нико Лиуцо, почина на 62 години през 2001 г.