Мобилизираните в руската армия и зле обучени наемници от "групата Вагнер" едва ли ще успеят в уличните боеве в източните покрайнини на град Бахмут, Донецка област. Това съобщиха от разузнаването на британското министерство на отбраната.

„Като се има предвид, че този тип битка изисква добре обучена пехота и отлично ниво на младше военно ръководство, успехът на окупаторите не е гарантиран“, казаха от разузнаването.

Министерството на отбраната отбеляза, че руската армия и вагнеровците са постигнали малък напредък в източните покрайнини на Бахмут през последната седмица.

резюме на разузнаването, военно разузнаване, министерство на отбраната на Обединеното кралствоцял екран
Руската армия понякога навлиза в жилищните райони на града, казват разузнавачи
 

Руската пехота вероятно се е окопала в индустриалните зони на изток от града. От време на време въоръжените сили на РФ навлизат в жилищни райони, уличните боеве продължават.

В доклада се подчертава, че от юни тази година в района на Бахмут се водят интензивни боеве. Линията на фронта минаваше предимно през откритата зона около източните подстъпи към града.

„Откакто руските войски навлязоха в Лисичанск и Северодонецк през юли 2022 г., практически не е имало продължителни мащабни битки в населени места“, обобщиха военните.

Темпът на настъплението на въоръжените сили на РФ в района на Бахмут

Според Американския институт за изследване на войната темпът на руската офанзива в района на Бахмут не се е увеличил през предходните седмици. От 1 октомври до 20 декември въоръжените сили на Руската федерация са отвоювали малко над 190 квадратни километра в тази зона.

цял екран

„Руските войски от 1 октомври до 1 ноември превзеха 100 кв. км в района на Бахмут и 92 кв. км от 1 ноември до 20 декември. Скоростта на настъплението през последните 50 дни приблизително съответства на темпото на руската офанзива през октомври“, изчислиха експертите.

Превод: GlasNews