Разговорите между руския президент Владимир Путин и американския му колега Джо Байдън в Женева приключиха. Източник от делегацията, близък до преговорите, в интервю за РИА Новости коментира, че те са били  "доста успешни".

„Всичко мина доста добре“, каза един от членовете на руската преговорна делегация в отговор на релевантен въпрос.

Междувременно, Татяна Николаева, учител-консултант по етикет и бизнес протокол, дешифрира какво показват цветовете на вратовръзките, които ръководителите на САЩ и Русия избраха за преговорите в Женева.

Руският лидер заложи на бургундско-лилав цвят. Това е статус, твърдост и решителност.

"В него има червен лъч, това показва динамична позиция, която човекът демонстрира", каза експертът.

Тя отбеляза, че Владимир Путин предпочита класически цветове, за да не показва никакви лични предпочитания на обществеността. Но цветът на вратовръзката на Джо Байдън породи въпроси у експерта.

"Синият оттенък показва несериозност на намеренията. Странен избор за толкова важно събитие. Това предполага, че срещата на върха, по негово разбиране, не е тържествено и не толкова важно събитие. За такива събития все още се избират по-тъмни нюанси“, обобщи Николаева в интервю за Life.ru.

Да напомним, че преди няколко минути руско-американската среща на върха завърши в Женева. Срещата между президентите на двете страни Владимир Путин и Джоузеф Байдън продължи общо около три часа и половина - приключи в 17:05 местно време.

От 19:00 часа московско време руският лидер Владимир Путин дава пресконференция след разговорите с американския си колега Джо Байдън.

Още в началото на пресконференцията руският президент Владимир Путин описа срещата с американския си колега Джо Байдън, като отбеляза, че в преговорите не е имало враждебност, въпреки че позициите на страните се разминават.

„Вярвам, че на срещата не е имало враждебност. Нашите оценки се различават по много точки. Но и двете страни показаха желание да търсят стабилност."

Русия и САЩ по време на срещата на върха в Женева се споразумяха за завръщането на посланиците. 

"Що се отнася до завръщането на посланиците на работните им места, ние се съгласихме, че въпросът е решен", каза държавният глава на Русия на пресконференцията.